Arjantinli ünlü yazar Alberto Manguel ile Boğaziçi Chronicles buluşmaları…

Dec 25, 2014

Boğaziçi Üniversitesi’nin uluslararası misafir programı ‘’Boğaziçi Chronicles’’ın 2015’teki ilk konuğu Alberto Manguel olacak. Manguel, 7 Ocak 2015 Çarşamba günü Meltem Gürle moderatörlüğünde ‘’Borges, Kütüphaneler ve Okumanın Keyfi’’ başlıklı söyleşiye katılacak. Ünlü yazar, 14 Ocak 2015 Çarşamba günü ise ‘’Merakın Tehlikeleri’’ başlıklı bir konuşma yapacak.

Genç yaşlarında Jorge Luis Borgesile tanışan Arjantinli yazar Alberto Manguel, neredeyse hiç görmeyen Borges’e 1964-68 yılları arasında kitap okumaları yapmış ve Borges ile geçirdiği zamanlara dayanarak Borges’in Evinde adlı bir kitap yazmıştır. Alberto Manguel, Türkçe’ye de çevrilmiş olan, en çok tanınan eseri Hayali Yerler Sözlüğü’nün yanı sıra, Bütün İnsanlar Yalancıdır, Kelimeler Şehri, Okumalar Okuması, Okumalar Tarihi gibi kitapların yazarıdır. Yazarlığıyla birlikte, çok dilli bir çevirmen, antoloji yazarı ve editör olarak uluslararası ün kazanmıştır. Okumanın Tarihi adlı kitabı otuzdan fazla dile çevrilerek uluslararası ölçekte çok satan kitaplar arasında yer alan Alberto Manguel’in bu kitabı Times Literary Supplement tarafından yılın en iyi kitapları arasında gösterilmiş ve Fransa'da Médicis ödülünü kazanmıştır.

1992'de Yabancı Bir Ülkeden Haber Geldi adlı romanıyla McKitterick ödülünü kazanan Manguel, Resimleri Okumak: Aşk ve Nefretin Tarihi adlı eseri Kanada'da kurmaca-dışı dalında Genel Vali Ödülü’ne layık görülmüştür.

Boğaziçi Chronicles’in 2015 yılındaki bu ilk etkinlik programına tüm edebiyatseverler davetlidir.

·       Alberto Manguel ile ''Borges, Kütüphaneler ve Okumanın Keyfi'' üzerine söyleşi

7 Ocak 2015, 16.00

Moderatör: Meltem Gürle

Rektörlük Konferans Salonu, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampus

·       ’Merakın Tehlikeleri’’, Alberto Manguel

14 Ocak 2015, 16:00

Rektörlük Konferans Salonu, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampus

*Etkinlikler İngilizce olup, simultane Türkçe çeviri yapılacaktır.