Dünya kentlerini gezen “Duvarların Ötesinde” projesi Boğaziçi’nde!

Oct 27, 2020

Çevreye duyarlı boya tekniği kullanarak devasa alanları kanvasa dönüştürmesiyle “Land Art”ın öncüsü kabul edilen Saype’ın, dünyanın en büyük insan zincirini yaratmak amacıyla 2019 yılında başlattığı “Beyond Walls” projesi kapsamındaki duraklarından biri de Boğaziçi Üniversitesi oldu.

Boğaziçi Chronicles'ın yeni konuğu Saype, üniversiteye konuk olduğu süre boyunca Güney Kampüs Üstün Ergüder Meydanı çimlerini, içeriğinde bulunan su, kömür ve kireçtaşı gibi maddelerle yüzde 100 doğada çözünebilen boyasıyla boyadı.

“İstanbul’da kendimi evimde hissettim”

Yaptığı çalışmalarla derin doğamızı sorgulamayı amaçlayan, aynı zamanda insanları karşılıklı yardımlaşmaya ve nezakete davet eden Saype, 26 Ekim günü Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle buluştu.

Eşinin de Türk olduğunu ve Türk kültürüne aşina olduğunu belirten Saype, “Değerlerimizi paylaşmak için ‘Duvarların Ötesinde’ projesini başlattık ve İstanbul’un bu projede olması kaçınılmazdı, çünkü bu şehir hem coğrafi hem de tarihsel anlamda farklı kültürlerin birleştiği bir yer olmuş. Benim için burada olmak bir onurdur, burada evimde hissettim,” ifadelerini kullandı.

//

Bogazici University was one of the stops within the scope of the "Beyond Walls" project inaugurated in 2019 by Saype, which is considered the pioneer of "Land Art" by transforming huge areas into a canvas by using his environmentally-friendly paint technique, to create the world's largest human chain.

During his stay at our university, Saype, the new guest of Boğaziçi Chronicles, painted the grass of the South Campus Üstün Ergüder Square with his 100% biodegradable paint with materials such as water, coal and limestone.

"I feel at home, in Istanbul"

Aiming to question our deep nature with his works, Saype, who also invites people to mutual aid and kindness, met with journalists at a press conference held at Boğaziçi University Albert Long Hall on October 26.

Stating that his wife is also Turkish and he is familiar with Turkish culture, Saype said, "We started the ‘Beyond Walls’ project to share our values ​​ and it was inevitable for Istanbul to be in this, because this city has become a place where different cultures meet in both geographical and historical terms. It was an honor for me to be here, I felt at home here.” he said.